Forum

192 - Forum -Logistykafirm.com
Temat wiodšcy :
192
2006--0-3- 10: 1
Dodaj swój komentarz do tego artykułu.
autor : Firmy kurierskie na polskim rynku

OPIEKA MEDYCZNA2010--0-3- 03: 1

Kompleksowa całomiesięczna prywatna opieka medyczna w cenie jednej wizyty!
Ponad 1000 placówek w całym kraju, szybkie przyjęcie, wykwalifikowany
personel. Dowiedz się więcej: http://opiekamedyczna24.pl 

autor : martynaaa

OPIEKA MEDYCZNA2010--0-3- 03: 1

Kompleksowa całomiesięczna prywatna opieka medyczna w cenie jednej wizyty!
Ponad 1000 placówek w całym kraju, szybkie przyjęcie, wykwalifikowany
personel. Dowiedz się więcej: http://opiekamedyczna24.pl 

autor : martynaaa

UNIKAJ SIÓDEMKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!2010--0-3- 03: 1

FIRMA kurierska SIÓDEMKA. JAk ktos czeka na paczke to sie nie doczeka. czekam na paczke juz dwa dni, dzwonilem do firmy siodemkka w gdansku i uslyszalem takie slowa: " WIE PAN CO PACZKA TA ZNAJDUJE SIE W GDANSKU, ALE PRZEZ POMYLKE CHLOPAKI NA MAGAZYNIE WYSLALI JA DO TORUNIA." Nastepny powod dzien wczesniej tez dostalem paczke od tego przewoznika byla zamowiona w poniedzialek okazalo sie ze doszla w czwartek. Paczka byla cala zablocona wymazana w psiej kupie i kurier bardzo nie mily.

autor : JA

Najgorsza GLS2010--0-1- 05: 1

Najgorsza zdecydowanie GLS.Kurier jak nie zastanie Cię w domu zostawia awizo i ma Cię w nosie.. Tak to ja mam na poczcie 3x taniej.Z innych firm przynajmniej dzwonią coby się jakoś umówić. A tutaj żadnego zainteresowania ze strony kuriera dostarczeniem paczki: zadzwoniłem do kuriera 15 min. po tym jak był u mnie w domu a ja akurat wyszedłem na chwilę do sklepu i odpowiedział że on to się wracał nie będzie i umawiał się tez nie będzie tylko paczka do odebrania w magazynie( ok. 60 km ode mnie).Nigdy więcej GLS.

autor : bigmama

odp2010--0-1- 03: 1

koledzy ale to tak z wszystkimi firmami kurierskimi jest dziadostwo straszne płaci sie za przesyłke a paczka dopiero za 3 dni dochodzi (np firma OPEK) to poczta polska już lepiej załatwia sprawę kolega raz dostał paczke w ten sam dzień co była wysłana

pozdr

autor : korol

POLANG - UWAGA !!!!2010--0-1- 03: 1

POLANG jest firmą kurierską działającą w Polsce jak i na terenie UK. Gdy po raz pierwszy wysłałem paczkę tym kurierem, przewoźnik ominął miasto docelowe zapominając o mojej przesyłce, skutkiem tego paczka została dostarczona z jednodniowym opóźnieniem. Niby nic takiego się nie stało więc postanowiłem skorzystać poraz kolejny z usług POLANG-u. Niestety tym razem nie było kolorowo, problemy rozpoczęły się już w momencie podawania przesyłki. Pan kurier odebrał paczkę ale nie ode mnie, dziwnym trafem paczka została odebrana od przypadkowego klienta, który na tej samej stacji benzynowej czekał na zupełnie innego przewoźnika. Skutkiem tego spędziłem praktycznie cały dzień na mrozie czekając na kolejnego kuriera. Paczka została nadana w piątek do UK, termin dostarczenia sobota. Sobota mija, córka czeka na 40 kg paczkę (głównie z żywnością na święta) z nadzieją, że paczka zostanie dostarczona w niedzielę. W granicach godzina 17.00 kontaktujemy się z przewoźnikiem, który uświadamia nas, że paczka dotrze do córki max w 3 godz. Godzina 21.00 ponownie kontaktujemy się z przewoźnikiem z tym, że tym razem wiadomość zwala nas z nóg. Kurier zapomniał o naszej paczce (nie zauważył 40 kilowej przesyłki) ominął miasto docelowe wracając na prom do Polski. Próby kontaktu spełzły na niczym Pan zaparł się i powiedział, że nie dowiezie przesyłki bo już wraca do Polski. Zasugerował, że włoży jedzenie do lodówki i przywiezie je za dwa tygodnie.
Ręce opadają, odradzam, jedynie co może dostarczyć firma POLANG to kupa nerwów.
NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!! KOSZMAR

autor : aaa

Kurier2010--0-1- 03: 1

Ja nie wiem jak można tłumaczyć zaniedbywanie kurierów poprzez "Musi gonić przez te 8h z paczka, ciekawe jakbyście Wy sobie radzili!!" - nie daje rady, to na razie, na jego miejsce MOŻE znajdą kogoś kto się nadaje do tej pracy. Płace - wymagam.
Jeszcze jedno, nie polecam firmy "Siodemka", kurier kłamczuszek twierdzi, że był, awizo zostawił, a to ciekawe, bo całe dnie w domu ktoś jest. Kretyn.

autor : Pierozek

poszukiwani2009--1-1- 25: 1

Witam!
poszukuję osób które zostały oszukane, wykorzystane lub w jakikolwiek sposób naciągnięte przez Marka i Małgorzatę P. byłych pracowników zamojskiej firmy kurierskiej "Siódemka" i byłych pracowników firmy PAF w Zamościu.
proszę o kontakt na numer gg 17322642 bądź na mail sander199@wp.pl
NAPEWNO ODPISZĘ!!

autor : sander

szukam osób poszkodowanych przez siódemke2009--1-1- 10: 2

witam
Z tego co widzę jestem nie pierwszą osobą poszkodowaną przez firmę kurierską siódemka która czuje się bezkarnie na naszym rynku. Poszukuję osób które podobnie jak ja czują się oszukane przez w/w firmę w celu zaprzestania dalszego żerowania na zwykłych obywatelach płacących za usługi firm kurierskich. Zgłoszenia proszę kierować pod adres medica-med@o2.pl RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!

autor : joannaodaniolow

kurier2009--0-6- 09: 0

a co wy myslicie ze kurier nie ma rodziny i tylko praca zyje ostatnio słyszałem kometarz klieta normalni ludzie w tych godzinach pracuja a kurier kim jest?

autor : koles

UPS - najgorsza firma kurierska!2009--0-6- 01: 1

Po raz kolejny firma UPS udowodniła że jest najgorszą firmą kurierską. Dostawy przesyłek są notorycznie opóźniane. Brak jest możliwości skontaktowania się z kurierem i oddziałem regionalnym w Szczecinie. Pacany w centrali nie są kompetentni, udzielają błędnych informacji. Ostrzegam przed przesyłkami standard. Przy tej formie przesyłki można spodziewać się dostawy minimum po 4 dniach. Nie zdarzyło mi się jeszcze otrzymać przesyłki wcześniej. Na stronie internetowej widnieje informacja że przesyłka jest na samochodzie w trakcie dostawy, człowiek czeka w domu jak pies a o godz. 20 dowiaduje się (oczywiście tylko ze strony internetowej) że przesyłka jest wstrzymana a termin przesunięty. Naturalnie nie wiadomo na kiedy. Tak więc najlepiej wziąć tydzień urlopu i czekać, czekać, czekać. Zastanawia mnie tylko fakt, ile razy taka przesyłka jest ładowana i rozładowywana na samochód? Ile razy narażana jest na uszkodzenia wynikłe z wielokrotnego przerzucania? Podejście firmy UPS do klienta jest po prostu skandaliczne! Wszystkim którzy pracują i nie mają czasu na ciągłe wyczekiwanie stanowczo odradzam korzystanie z usług firmy UPS! Opisana sytuacja zdarzyła mi się już po raz czwarty z rzędu. Chyba już wystarczy!

autor : niezadowolony klient

UPS - najgorsza firma kurierska!2009--0-6- 01: 1

Po raz kolejny firma UPS udowodniła że jest najgorszą firmą kurierską. Dostawy przesyłek są notorycznie opóźniane. Brak jest możliwości skontaktowania się z kurierem i oddziałem regionalnym w Szczecinie. Pracownicy w centrali nie są kompetentni, udzielają błędnych informacji. Ostrzegam przed przesyłkami standard. Przy tej formie przesyłki można spodziewać się dostawy minimum po 4 dniach. Nie zdarzyło mi się jeszcze otrzymać przesyłki wcześniej. Na stronie internetowej widnieje informacja że przesyłka jest na samochodzie w trakcie dostawy, człowiek czeka w domu jak pies a o godz. 20 dowiaduje się (oczywiście tylko ze strony internetowej) że przesyłka jest wstrzymana a termin przesunięty. Naturalnie nie wiadomo na kiedy. Tak więc najlepiej wziąć tydzień urlopu i czekać, czekać, czekać. Zastanawia mnie tylko fakt, ile razy taka przesyłka jest ładowana i rozładowywana na samochód? Ile razy narażana jest na uszkodzenia wynikłe z wielokrotnego przerzucania? Podejście firmy UPS do klienta jest po prostu skandaliczne! Wszystkim którzy pracują i nie mają czasu na ciągłe wyczekiwanie stanowczo odradzam korzystanie z usług firmy UPS! Opisana sytuacja zdarzyła mi się już po raz czwarty z rzędu. Chyba już wystarczy!

autor : niezadowolony klient

Prawda o UPS Zamość2009--0-5- 14: 2

Rzeczywiście zmienil się zarządzający w UPS Zamość, ale przeszedl on z konkurencji- konkretnie z firmy OPEK. Byl on tam przedstawicielem 2 lata...niestety z jakim skutkiem-sami czytacie. Jakoś nie wierzę w zdolności dobrego zarządzania firmą przez Pana Radka-obym się mylila, gdyż caly czas wspólpracuję z firmami kurierskimi wspomnianymi i moje zdanie jest takie: mydlenie oczu klientom, "iż zaraz poprawimy nasz błąd i więcej on się nie powtórzy" nie jest rozwiązaniem problemu nagminnego, nieterminowego doręczania paczek przez pracowników Pana Radka... Może czas na zmiany kadrowe...??

autor : Lenka

siódemka zamość - Gosiu wróć2009--0-5- 02: 0

Witanko wszystkim serdeczne. Tak sobie czytam i czytam i żal mi tych wszystkich którzy tęsknią za Gosią z Siódemki zamojskiej. Ale wiem gdzie ona teraz pracuje - też firma kurierska - usługi pocztowe PAF. I też w Zamościu. I Marek też pracuje razem z nią. Więc biegnijcie do Paf-a. A odnośnie tej kradzieży po wybiciu szyby to bujda na resorach. Wiem, bo moja siostra rozmawiała ze swoim szwagrem i nic takiego nie miało miejsca. Szyba była wybita, ale to pewnie jakiś fan konkurencji. No ale cóż, są ludzie którzy potrafią tylko kłamać. Nie wiem jak obsługa w biurze, ale z kurierami nigdy w zamojskiej siódemce nie miałem problemów - odbieram paczki parę razy w tygodniu. Jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził - zawsze któremuś klientowi coś będzie " nie na rączkę".

autor : gonzo

UPS Bydgoszcz2009--0-4- 17: 1

Witam serdecznie.

Ja w odróżnieniu od większości osób, chciałbym pochwalić firmę kurierską UPS oddział w Bydgoszczy.

Standardem kuriera, który przywozi mi paczki, jest telefon z rana, o której ma dostarczyć paczkę. Nie ma też żadnych problemów z odbiorem paczki "na mieście", czy też z pozostawieniem paczki w magazynie UPS w celu samodzielnego odbioru.

Pozdrawiam serdecznie "mojego" Kuriera i życzę wszystkim takiej fachowej, wspaniałej, profesjonalnej i miłej obsługi.

P.S.

Na wszelki wypadek napiszę od razu, że nie jestem pracownikiem firmy UPS i nie jestem w żaden sposób z nią powiązany.

autor : Jan Dzięcielski

ups-Zamość2009--0-3- 21: 1

Szkoda że praktycznie wszystkie komentarze są negatywne ale daje sobie rękę uciąć że 99.9% ludzi piszących te bzdury niema pojęcia o pracy kuriera. Jakby sam poganiał z paczkami przez 7 godzin to by wiedział. Odnośnie tel do klientów lub wymyślania godzin doręczenia np. po 16 to bzdura zamawia niech czeka a nie jakieś wyrzuty że AV. Jak wam kurier nie pasuje zawsze macie Pocztę. Pozdro dla UPS Zamość.

autor : kurier ups

fima kurierska2009--0-3- 17: 1

jeżeli wysyłacie mało paczek to polecam grupę wysyłkową. Współpracują z ups ale nie musicie określać ile paczek w miesiącu wysyłacie a cena jest dobra.

autor : grzybek

UPS ZAMOŚĆ2009--0-3- 15: 2

Jestem bardzo zadowolony z firmy UPS w Zamościu, wreszcie ktoś tam zrobił porządek w całym oddziale Zamość. Moje zadowolenie jest od 1-go marca jak zmienił się zarządzający. Korzystaliśmy do tej pory z 2 firm kurierskich ale teraz jestem rozczarowany firmą UPS w Zamościu. Profesjonalna obsługa, konkretne informacje, kurierzy odbierają telefony i przede wszystkim przesyłki są doręczane jak i odbierane terminowo.. Panie Radosławie tak trzymać... niebawem przerzucimy całą dystrybucję do Pana czyli UPS ZAMOŚĆ.....

autor : zadowolony :)

OPEK2009--0-3- 09: 1

Gorszej firmy nie znam!!!Korzystanie z ich usług to piekło.Skandaliczna obsługa. Nigdy nie zgadzajcie sie na ich ofertę. Sprawdzajcie jaka firma będzie Wam coś przywozić-tylko nie OPEK!!!!

autor : kusy

SZUKAMY FIRMY MAJACEJ UMOWE Z FRIMA KURIERSKĄ2009--0-2- 23: 1

Nawiążemy współpracę z firmą mającą podpisana umowe na wysyłkę paczek do 30 kg za granice na korzystnych warunkach z którymś ze znanych operatorów / firm kurierskich.

Parametry:

Wysyłka międzynarodowa do odbiorców prywatnych.

Paczka o wadze do 30 kg z Polski do krajów Europy a także do USA + Kanada

a także

z Polski do Chin
oraz z Chin do Polski.

Siła trwa w konsolidacji jeśli prowadząc Swój biznes masz dobrą umowę korzystniej będzie nam dogadać się z Państwem i wysyłać za Waszym pośrednictwem i wspólnie mieć większy wpływ na kuriera.

Otwiera to Państwu również dodatkowe możliwości.

W grę wchodzi wysyłka z Krakowa (ale to nie stanowi problemu bo przecież jeśli mają Państwo umowę to my dostarczymy przesyłke do najbliższego oddzialu firmy kurierskiej i nadamy ja jako Państwa paczkę.) Wiec położenie siedziby Państwa firmy nie ma znaczenia.

Możliwe różne warianty współpracy.

Zapraszamy do współpracy.

Prosimy o poważne oferty na email: spedytor2you@yahoo.co.uk

autor : spedytor

odrazdam firme siódemke2009--0-2- 20: 1

dowiedziałem sie ze w siódemce zamosciu było włamanie , zgineła paczka z laptopem jak sie okazło , sprawcy wybili szybe od magazynku , paczki słabo chronione bez zadnego monitoringu. w tej chwili ta firma w zamosciu ledwo ciagnie , kierowcy/kurierzy sa nie kompetentni rozbijaja samochody.

autor : sagem

smieszni jesteście!2009--0-2- 20: 1

jak mieszkacie nie wiem gdzie to czego się spodziewacie że jak kurier ma do was dojechać a w większości przypadków nie odbieracie telefonów!

autor : kurier

UPS Zamość2009--0-2- 16: 1

Witam serdecznie. takiej firmy dziad to jeszcze nie widzieliście. Omijajcie ją dalekim łukiem. Kontak - zero, profesjonaliz - mniej niz zero, kultura - mniej niz zero. Wszycy tylko nie ta dziadowska firma.

autor : Cucha

UPS Zamość2009--0-2- 09: 1

Witam!
Jeśli chodzi o przesyłki niedoręczone,
które obsługuje Zamość(który podlega Warszawie) to są osoby w Warszawie, które na pewno wam pomogą. Są to osoby, które bardzo pomogły mojej firmie. Należy zadzwonić do biura obsługi(W-wa) i koniecznie poprosić P.Patrycję Szmigierę lub P.Jarosława Wiśniewskiego. To są kluczowe osoby w tej firmie, które na pewno wam pomogą. Moja przesyłka leżała 11 dni w magazynie w Zamościu i naprawdę bardzo mi pomogli, za co im serdecznie dziękuję!

autor : kwiatek

DPD - niepoważna firma kurierska2009--0-1- 29: 2

Nie dotrzymują terminów, a kurier jest arogancki, żeby nie powiedzieć CHAMSKI

autor : BJS

Uwaga na Siódemkę!2008--1-2- 08: 1

Również należę do niezadowolonych klientów. W moim przypadku pan kurier nie raczył pojawić się z awizo.. wydzwaniał do mnie (później dowiedziałam się, że to on), jednak ani razu nie dane nam było porozmawiać, gdyż moja praca uniemożliwia mi trzymanie prywatnego telefonu "pod ręką". Ze względu na fakt, że nie oddzwaniam na nieznane numery - wiadoma sprawa - nie mogłam dowiedzieć się, że moja paczka na mnie czeka. (Ciekawe, gdzie by dzwonili, gdybym nie miała telefonu w ogóle.)
W końcu po interwencji u nadawcy powiadomiono mnie, że moja przesyłka lada chwila wróci "skąd przyszła". Umówiłam się więc na dzień odbioru. Specjalnie urwałam się z pracy i czekałam... na próżno. Tym razem nikt nie zadzwonił, że nie da rady! Paranoja! Ostatecznie na przesyłkę czekam już 2tygodnie!
Tyle się mówi złego na Pocztę Polską, ale z nią nigdy nie miałam takich przygód. Dużo większy profesjonalizm i dbanie o klienta.
Zdecydowanie odradzam usługi siódemki!

autor : Magda

siódemka zamość2008--1-0- 16: 1

do siódemki marku wróć!!! żądamy powrotu na chełm kuriera marka, inaczej rezygnujemy z usług siódemki i przechodzimy do usług UPS, pozdrawiamy miłą panią małgosię z biura, gdyby nie pani ta firma już dawno by upadła

autor : prawdziwy raper kłamca

dpd firma złodziejska2008--1-0- 15: 1

omijajcie dpd,zagubili paczkę, odrzucili reklamacją po otrzymaniu pozwu od prawnika zerwali ze mną umowe

autor : aj

kurierka2008--1-0- 08: 0

Witam serdecznie chcialem zapytac czy ktos moze mi opowiedziec jak wyglada wspolpraca z firma kurierska na zasadzie swiadczenia uslug prowadzac dzialanosc gospodarcza, jakto to wyglada ze strony finansowej i jaka jest umowa, tzn. przykladowo posiadam sam. do 3,5t i swiadcze uslugi czyli wiadomo paliwo z wlasnej kieszeni i faktury palci firma k. i jak to wyglada miesiecznie np bardZo dziekuje pozdrawiam

autor : obituary

DG Kurier2008--0-9- 18: 2

Musze pochwalic ta firme niedawno skorzystalem z ich uslug i robie to juz od 2 tygodni (podpisalem z nimi umowe probna). Nie zdazylo mi sie od kiedy z nich korzystam jeszcze zeby klient kupujacy o de mnie sprzet na serwisie aukcyjnym byl niezadowolony z dostarczenia przesylki. Ponadto dostarczaj do mnie sprzet z hurtowni terminowo. Wiadomo, ze zdarzy sie im miec lekkie spoznienie ale lekkie czyli pol godziny a nie na przyklad pol dnia czy 2 dni jak to bylo w przypadku jedego z gigantow tej branzy (kilkukrotnie). Jest niestety tylko jedno ale,ze dzialaja na terenie Krakowa i małopolski. NIemniej jednak sa rzetelni dzwonia wczesniej jak sie spoznia a nie chamsko przyjada 4 godziny pozniej i powiedza ze korki byly. Moze czas na zmiane na mniejsza firme sami pomyslcie nie dosc, ze sa tansi to jeszce bardziej rzetelni .

autor : Grzegorz

Firma kurierska UPS2008--0-9- 14: 0

k. to jakaś paranoja. 3 paczka, która wysyłana jest ze sklepu Melin pl. ma problem z dotarciem, kurier wyłącza telefon, po próbie umówienia się na doręczenie, który podaje w pozostawionym awizie. Zresztą jak dobrze pamiętam to paczka miała być doręczona po godz. 16. Kurier UPS o godz. 15.10 mówi, że już go nie ma w mieście i zjeżdża do domu. Próbowałem też rano umówić miejsce doręczenia lub odbioru osobistego paczki. Niestety - bezskutecznie.
Są to książki do szkoły. Dzięki takiej spedycji, jaką prezentuje wspomniana powyżej firma nie mogę doczekać się ich już od połowy sierpnia. A połowa pierwszego miesiąca roku szkolnego jak mi się zdaje już minęła.
Może mam jechać sam 100 km do oddziału? Dziękuje bardzo za taką życzliwość. Internet staje się przecież miejscem coraz częstszych zakupów i chyba sprzedawcom powinno zależeć na prawidłowym, wyegzekwowanym przez ich klientów sposobie doręczania towaru.
Pani z centrali UPS mówi, że usługa wykonana prawidłowo. To znaczy moja wina, że do 15.30 wszyscy pracują i nikogo nie ma w domu. Czy ta firma robi to celowo? Zarówno w poniedziałek, wtorek, środę, czwartek i piątek nikogo w domu do 16 godziny nie będzie, w sobotę podobno nie pracują.Spytała się też czy było awizo, po czym stwierdziła, że nawet jeśli nie było a na klatce jest domofon to kurier nia musi pozostawić żadnej informacji o próbie doręczenia. A może tak najwygodniej? Odesłać paczkę do nadawcy? Paczka sobie pojeździ, brak odbiorcy za każdym razem a ktoś musi pokryć koszty. Ktoś też skasuje za to pieniądze. A paczki jak nie ma tak nie ma. Pozostaje się przejść do miejscowej księgarni. Ale tu pojawia się drugi problem - księgarze mówią, że nie ma tych pozycji w hurtowniach i nie wiadomo kiedy będą mogli zrealizować zamówienie. Taka nasza szara rzeczywistość.
Dnia 13-09-2008 o godz. 10:31 custsvcplpl@ups.com napisał(a):

Subject
Pytania Ogólne

Discussion Thread
Response (Iza Sakowska) 13/09/2008 04.31 AM
Szanowny Kliencie,

Jest nam ogromnie przykro z powodu dodatkowych okolicznosci zwiazanych z zaistniala sytuacja.

Uprzejmie informujemy, iz przesylki nadane w usludze Express Saver doreczane sa do konca dnia roboczego UPS. W zwiazku z niejednakowa objetoscia paczek, róznymi trasami wybieranymi przez kurierów oraz umiejscowieniem adresu odbioru na trasie firma UPS nie moze podac okreslonego czasu doreczenia przesylki ani wyznaczyc przedzialu czasowego, w którym mogloby ono nastapic.
Zapis na Dowodzie Nadania o doreczeniu po godzinie 16:00 jest sugestia nadawcy co do doreczania przesyki. Wykonywana jest ona w miare mozliwosci operacyjnych jednostki doreczajacej.

Z powazaniem

"Iza Sakowska
UPS Dzial Obslugi Klienta
Customer 12/09/2008 10.43 AM
To znaczy że wasza firma ma za przeproszeniem w dupie klientów bo inaczej tego nie można nazwać, kurier od godz. 10 do 15 jeździ w promieniu 5 km, czasem nawet śpi w samochodzie ( czego byłem niejednokrotnie świadkiem - np przed blokiem przy ul. Świętokrzyskiej ) a że się uprze i nie chce przywieźć pod inny adres, zostawić w innym miejscu wskazanym przeze mnie w którym jest lub będzie ( problemu z zapłatą we wskazanych miejscach by nie było ), czy w końcu próba umówienia się na odbiór osobisty gdzieś na mieście z samochodu nie daje efektu to co mogę mysleć o takich pracownikach i waszej firmie. Dokładna żenada, brak profesjonalizmu i tak dalej. Skończyło się, że jechałem 100 km aby odebrać osobiście paczkę. I przez waszą szacowną firmę straciłem dodatkowe pieniądze i czas. Bzdura i paranoja totalna. Postaram się unikać korzystania z waszych usług w przyszłości i będę przestrzegał przed wami wszystkich znajomych. Po co mają się nacinać tak samo jak ja.

autor : pk

OPEK - droga przez mękę2008--0-9- 11: 1

Wszystkie opisane powyżej problemy są jak najbardziej kłopotliwe, dotyczą jednak zagubienia, uszkodzenia badź nieteminowej dostawy.. do przeżycia. Mój przypadek jest najgorszy z mozliwych. Walczymy z OPEKIEM o zapłatę za przesyłki pobraniowe, które dostarczyli do klienta, które zostały przez klientów opłacone. Razem ponad 10 tysięcy. Unikają odpowiedzi na maile, przełączają w nieskończoność, udzielają fałszywych informacji, nakładają na mnie obowiązek dostarczenia jakiś zaświadczeń od klienta. A już największym ignorantem i najbardziej bezczelny jest z-ca kierownika niejaki p. Jakub Małecki który zamiast próbować pomóc lekceważącym tonem mnie zbywał...
To jest skandal żeby człowiek musiał się wykłucać o swoje pieniądze i był traktowany przez pracowników OPEKa jak natręt...
Cierpliwość moja się skończyła, sprawa idzie do sądu, prowadzić ją będzie jedna z bardziej znanych kancelari prawnych w Polsce. Ze wszystkimi możliwymi konsekwencjami. Polecą głowy oj polecą.
Dodam jeszcze ze opórcz tej sprawy mieliśmy "standardowe" zaginięcia paczek. Wypłata odszodowania to ok. pół roku (!!!) GLS czy UPS którymi też wysyłamy załatwiają to do miesiąca.

autor : radol

SPRYTNY REGULAMIN UPS2008--0-9- 10: 2

Niewiem czy ktoś zauważył, jak sprytnie
jest zformułowany regulamin UPSu.
Praktycznie za nic nie odpowiada. Może
bez uzgodnienia odmówić przesłania dalej
przesyłki, czy też odesłać ją do
nadawcy. Oczywiście wszystko na jego
koszt. Czyli jeżeli adresata chwilowo
nie ma w domu. Paczka natychmiast wraca
z powrotem i płacimy drugi raz, jakby
paczka nie mogła zaczekać kilka dni w
magazynie w miejscowości docelowej. Co
gorsza na to wszystko nie ma się komu
pożalić, bo firma jest potężna i zawsze
jest do kogo odesłać, żeby wykręcić się
od odpowiadania na uciążliwe pytania.
Mogłem sam dostarczyć paczkę do Warszawy
,miał bym fajną wycieczkę, a tak
zapłaciłem dwa razy, a paczka nadal jest
u mnie. Dobrze, że nie jestem handlowcem
i nie mam z nimi do czynienia na co
dzień. To był mój pierwszy i ostatni raz
że skorzystałem z kuriera. Jestem
wyleczony do końca życia. Innym życzę
wytrwałości i mocnych nerwów.

autor : GORO35

odnośnie firmy siódemka2008--0-9- 09: 2

nie polecam, przesyłka nadana 04.09.2008 r, godz. 2 rano, 08.09.2008r. rano dzwoniąc , dowiedziałem się że przesyłka jest ,ale kurier jej nie wziął, umawiamy sie na drugi dzień, pani zapewnia że kurier dostarczy przesyłkę w godzinach dopołudniowych, oczekiwanie do godz. 16:00, przesyłki nie ma, kolejy telefon- jak chcę to pani wracając do domu zabierze przesyłkę i będę sobie mógł odebrać w Sieradzu, po 18, bo inaczej dzisiaj nie będzie dostarczona, postanowiłem odebrać sam w firmie, bo znowu by leżała kolejny dzień, nie polecam, niepoważni i niesolidni

autor : wtomki

DPD MASTERLINK EXPRESS2008--0-9- 08: 1

Właśnie od środy (a dziś poniedziałek) czekam na kuriera z DPD Mastrelink Express.

Kurier powinien pojawić się teorytecznie już w środę, bo przesyłka znalazła się już w Warszawie.

W czwartek wieczorem kontaktuję się z DPD, niestety już dzisiaj kurier nie przyjedzie, ustalamy nowy termin na piątek między 17.30 a 19.30 -

za dostarczenie w tych godzinach kasują 6,80zł, choć pierwotnie "konsultant" chce mnie umówić na godziny 10-13....

Pomimo umówienia nowego terminu kuriera nie ma i nie ma żadnego odzewu na e-mail wysłany na wskazany na stronie www adres kontaktowy w DPD.

W niedzielę piszę do sklepu internetrowego, że praktycznie to co zamówiłem jest mi już niepoptrzebne, bo to miał być prezent na określony dzień, a dzień ten własnie minął w sobotę....

Ale, aby być w porządku względem sklepu oferuję zapłacenie za towar, ale już nie za usługę kurierską, a raczej jej brak w deklarowanym przez sklep terminie.

Sklep się zachował i weźmie opłatę kurierską na siebie. Dzisiaj (poniedziałek) godzina ok.11.00 kurier radośnie mnie powiadamia, że właśnie otrzymał moją paczkę do dostarczenia.

Czekam więc do 17.00, jak było umówione i opłacone. Może w końcu ślimak DPD dowiezie zamówiony towar. Sklep narzeka też na kontakt z DPD, że praktycznie nie ma z kim i o czym rozmawiać -

można jedynie złożyć reklamację... Więc i w tej "firmie" jest bardzo podobnie źle....

Dlatego zanim zamówisz coś przesyłką kurirerską przez DPD weź moje doświadczenia pod uwagę.

Wydruk ze śledzenia przesyłek jak poniżej:
Track&Trace
Lp.

Nazwisko Data Godzina Opis Stacja
1 Magazyn: wydanie kurierowi 08/09/2008 07:41:16 Przesyłka wychodząca z sortowni WA1
2 strefa 1 05/09/2008 10:40:00 Przesyłka wchodząca do sortowni WA1
3 05.09.08, 17.30-19.30 04/09/2008 19:26:00 Umówiony późniejszy termin doręczenia WA1
4 strefa 04/09/2008 11:00:00 Przesyłka wchodząca do sortowni WA1
5
04/09/2008 10:00:00 Przesyłka wchodząca do sortowni WA1
6 strefa 03/09/2008 10:03:00 Przesyłka wchodząca do sortowni WA1
7
03/09/2008 10:00:00 Przesyłka wchodząca do sortowni WA1
8 Przyjęcie linehaul 03/09/2008 03:30:49 Przesyłka wchodząca do sortowni WA1
9 Utworzenie kwitu importowego DPD 02/09/2008 21:35:21 Przesyłka odebrana przez kuriera GDN
10 Magazyn: przyjęcie od kur. 02/09/2008 16:51:17 Przesyłka wchodząca do sortowni GDN

autor : W_W

siódemka2008--0-8- 29: 1

ta firma to jakaś kompletna porażka. wszystko co piszą na tej stronie o nich to prawda. Od miesiąca czekam na przesyłke. Sam musiałem zadzwonić do nich, żeby umowic sie z kurierem, ale pomimo umawiania sie kurier w ogole sie nie zjawia i juz nawet nie odbiera telefonu

autor : mariusz

DHL2008--0-8- 26: 0

Precz z DHL Precz z DHL-Lublin
Precz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-LublinPrecz z DHL Precz z DHL-Lublin
Dhl-Lublin to złodzieje przywoża paczki uszkodzone..nie mozna sie do tej firmy dodzwonic..a na kurierów po 2 tygodnie sie czeka ..a pozatym to najdroższa firma jaka jest na rynku...!!!!i nie zwaracją odszkodowan za uszkodzony towar bo kurierom nie chce sie przyjechac protokołu spisac a przyworzą paczki uszkodzonei połowy rzeczy brakuje w środku...Uwaga na DHL na tych złodzieji i oszustów

autor : Dominik

Dhl2008--0-8- 26: 0

Uwaga na firme dhl-oddział w lublinie..
3razy na tej firmie przejechałem..Mieszkam w lublinie na ulicy nałeczowskiej...1raz zamówilem przesyke dhlem paczke mialem na balkonie zostawioną nie dojz ze wrzucił mi kurier tą paczke to była posklejana i rozwalona w srodku brakowało czesci a reszta rzeczy była zniszczona 2 dni próbowałem sie dodzwonic do dhl lublin..po 7dniach przyjechał kurier był wulgarny i zaczoł mi przeklinac w domu...2raz znów mi przysłali dhlem paczke kurier zrobił to na awioz a ja byłem w domu bo miałem urolp.. złozyłem skarge przyjechał do mnie po 6dniach.. wszedł bez pukania jak do siebie do domu..z papierosem w gembie rzucił paczką jak szmata i wyszedł..3raz przywiezli mi paczke po 8dniach ten zas************DHL....
Ludzie wysztrzegajcie sie tej firmy najgorsze gówno na rynku.P
Polecam GLS w lublinie zawsze dowiozą na miejsce kurierzy są w kontakcie z odbiorcami i mają tansze usługi...a DHL niedojż ze złodzieje to i oszusci i mają kurierów nie wychowanych wrencz hamskich.Precz z DHL Precz z DHL-Lubelskim

autor : Pawełek

KURIER242008--0-8- 13: 1

Najgorsza firma kurierska jaka istnieje, gdy przyjechał kurier to powiedział że można wysłać paczke za pobraniem, bez wpłaty na konto, powiedział że kurier przywiezie mi pieniądze do domu, mineło 14 dni od dostarczenia paczki i przez tydzień dzwoniłem dlaczego nie dostałem pieniędzy, nikt nic nie wie, nie ma z kim rozmawiać, dopiero po kilku dniach dowiedziałem się, że w tej "firmie" nie można wysłać paczki za pobraniem z dostarczeniem pieniędzy pod wskazany adres, kazali przesąć numer konta. obiecują że zadzwonią za 5 minut a po 4 godzinach sam do nich dzwonie bo oni tego nie zrobili, to nie jest firma tylko burdel, za same telefony do nich pewnie zapłace więcej niż ta paczka byłą warta. DNO,DNO i jeszcze raz DNO.

autor : MAJJ

nie polecam usług siódemki2008--0-8- 05: 1

bank wysłał do mnie dokumenty 17-07-08 a dzisiaj jest 05-08-08 i dokumentów ani śladu.kurier nie odbiera telefonu albo mówi że bedzie,ja czekam a on nie przyjeżdża. w biurze w Pile nie ma z kim rozmawiać.takiego dziadostwa i olewania klienta to jeszcze nie widziałam.zachowują się jakby sami byli na rynku.ostrzegam przed korzystaniem z ich usług!!!!!!!!

autor : KLIENT

Siódemka - omijajcie2008--0-7- 28: 1

Właśnie zyskałem nowe doświadczenia z "Siódemką", nazwa określa chyba docelowe miejsce na liście firm kurierskich w Polsce :)
1. Próbowali doręczyć paczkę pobraniową do firmy przed siódmą rano, stróż nie odebrał, natychmiast odesłali do nadawcy.
2. Ponownie wysłana ta sama paczka tylko trochę droższa, wyraźnie podane godziny doręczenia 8-16, kurier 7.50 robi zadymę bo on się śpieszy, powiedziałem mu, że podane są godziny doręczenia - on mi na to że 15 min to nie różnica, to powiedziałem że odbiorę 15 po 8 zawinął sie i pojechał. (kasa czynna od 8.00 a to pobranie)
3. Wrócił 8.15 po interwencji u dyspozytora - chyba skopał paczkę bo zawartość była mocno powgniatana :)
4. Dyspozytor wyjaśnił dlaczego tak jest - mają strasznie dużo paczek ...

POMÓŻMY "7" nie korzystajmy z ich usług :)

Ja już zacząłem im pomagać ... teraz Wy ...

autor : Klient "7"

do kurierów 'siódemki'2008--0-7- 17: 1

witam, jestem zainteresowany współpracą z firmą 'siódemka', chciałbym sie dowiedzieć jak to wygląda od strony finansowej, tzn. czy jest to uczciwa firma? Bardzo prosze o odpowiedź.

autor : kr

firma kurierska siódemka2008--0-7- 01: 2

FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK FIRMA KRZAK

autor : MP

do Peji2008--0-6- 16: 1

brawo jaki wspaniały opis życiorysu i samego siebie brawa za odwagę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

autor : Marcus

komentarz do nie zrealizowanej przesyłki!!!!!2008--0-6- 13: 2

gdzie są kontrole nad tak żle działającą firmą miałem i jeszcze mam z nimi problemy szkoda czasu i słów.NIGDY SIÓDEMKA!!!!!!

autor : magdalenka12_87

....2008--0-6- 10: 2

Przewrócili mnie na glebe zakóli w kajdanki zabierz wszystkie dzieci od płaczącej matki Zamknij mi brata za blanty daj mu duży wyrok bo te blanty napewno dziś kogoś zabiją wiesz Wystrzel do mnie z klamki jestem przestępcą uniewinnij śmiecia Za to że zgwałcił nieletnią uniewinnij P... on tylko gwałcił dzieci

autor : Peja

Dla MARKUSA2008--0-6- 10: 1

Masz metr dziesięć wzrostu i zgrywasz twardziela, więc wal się na ryj i dziwka twoja stara. Przy twoich tekstach można ciąć komara
Słuchaj gnoju mnie uważnie
Gówno wciskasz nierozważnie
Że masz fiuta i dwie ręce

DPD nigdy więcej!2008--0-6- 04: 0

Zorganizowałam z DPD dwie wysyłki (na moje nieszczęście). Jedną 500 paczek, drugą dwa razy tyle. Myślałam, ze po wpadkach z pierwszą i zapewnieniach że sytuacja ulegnie poprawie przy drugiej zadbają o obsługę mojej firmy (zwłaszcza,że moje przesyłki nie są jedynymi, ale widać nie warto dbać o klienta który wysyła po kilka tysięcy paczek na całą Polskę).

Zprezentuję w dużym skrócie fragment skargi, który został wysłany do DPD:
“Podstawowe sytuacje, z którymi mieliśmy do czynienia:

–> zdewastowane zwroty (porwane, zmiażdżone, podeptane –ślady buta, pochlapane farbą). Na skutek niewłaściwego traktowania przesyłek zniszczeniu uległa również zawartość. Z tego powodu zmuszeni byliśmy do poniesienia kosztów dodatkowej produkcji zniszczonych materiałów. Nawet naklejka „Ostrożnie szkło” niewiele w tej kwestii zdziałała.

–>kłamstwa w systemie – system na stronie, jak również pracownicy firmy informowali mnie, że paczka została dostarczona, gdy odbiorca twierdził, że jej nie otrzymał. Po przesłaniu maila od odbiorcy, paczka cudownie się odnajdywała i została dowożona

–> kradzież zawartości paczki – paczka została otwarta, wyjęta 3 z 12 produktów, które się w niej znajdowały. Następnie zaklejono rozdarty foliopak taśmą (my używaliśmy do pakowania obrandowaną taśmę) i dostarczono (po mojej interwencji-czemu w system informuje mnie o dostarczeniu paczki a adresat jej nie otrzymał).

–> umawianie się na konkretną godzinę i przyjazd z 1-2 godzinnym opóźnieniem co uniemożliwia dostarczenie paczki.
–> Błędne odczytanie adresu – był podany numer pokoju w akademiku a kurier zwrócił przesyłkę z informacją, że numeru pokoju brak. Podkreślam, że przesyłka była nadana do mieszkanki akademika więc wystarczyło zostawić paczkę na recepcji. Paczka jednak została zwrócona co więcej reklamacji nie uwzględniono i z powodu nieumiejętności czytania adresu. Musimy wysłać przesyłkę jeszcze raz co oprócz dodatkowych kosztów oznacza starty czasowe.
Poza tym niewielu kurierów kwapi się żeby zadzwonić do adresata i umówić z nim na odbiór co znacznie zwiększyłoby procent dostarczonych przesyłek.

–> błędne adresowanie - pomimo prawidłowo wysłanych baz adresatów (Excel), trafiła się paczka źle zaadresowana (całkowita zmiana nazwiska i numeracji) co znów opóźniło dostarczenie paczki jak również pewne problemy z podirytowanym adresatem. Co więcej druga paczka do tego samego adresata została zagubiona!!!

–> zagubienie dwóch paczek (te o których zostaliśmy poinformowani)”

Dalej wymieniać nie będę. Czy komentarz jest jeszcze jakiś potrzebny???

autor : Ula B.

DPD Dramat2008--0-5- 30: 1

Beznadziejna firma... Umawiają się kilkakrotnie i nie udaje im się przyjechać.... na dodatek nie pofatygują się zadzwonić..... Trzba siedzieć w domu kilka dni......

autor : niezadowolona

komentarz2008--0-5- 16: 2

czeeeeeś!!!!!!!!!!!!!
mam dziwne wrażenie ze posród wpisów dotyczących firm kurierskich zaczyna przewazac cos co sie nazywać mentalność anonimowych bałwanów którzy oceniają innych.sam jestem kurierem i nigdy nikogo nieoceniam w ,, tak obiektywny ,,sposób jak Peja.Facet ma nierówno pod sufitem bo jak to nazwać inaczej? Obrazanie innych jest widocznie wpisane w jego styl zycia, ale zapomina o jednym że można w dzisiejszych czasach złożyć doniesienie o naruszenie dóbr osobistych i łatwo w dobie dzisiejszej techniki ustalić kto zacz.Ja bynajmniej poczułem sie obrażony i myślę że kto przeczyta jego wpis też poczuje to samo.Nie chcę by ktokolwiek obrażał moją rodzinę w ten sp[osób dotyczący tej Pani w ten obrzydliwy sposób tylko dla tego że ten ktoś myśli że ma do tego prawo. Wiele można nam zarzucić wiele mozna wylewać nanas pomyj ale nie do tego stopnia.To już przegięcie

autor : ktoś

re.2008--0-5- 16: 2

Witam serdecznie wszystkich odwiedzających tą stronę a w szczególności uzdolnionego ,,Pana,, Peję.Jak widze mądrąścią ,,Pana,,jest anonimowe obrażanie kogoś kogo ,,Pan,, nie zna widocznie sam ,,Pan,, był tworzony przy lamce nocnej co mozna przeczytać po wpisie.Zawsze jeśli ktos ocenia innych to sam ........... resztę pozostawiam innym do oceny pozdrawiam

autor : markus

Gratulacje2008--0-5- 14: 2

Pani Małgorzato bardzo piękne zdjęcia ma Pani na Naszej Klasie, mąż to też przystojniak z siódemki podobno najpiękniejszy z kurierów. dzieci to tez pewnie z pierwszego wytrysku bez replay - u

Firmy kurierskie maja w d...pie klienta indywidualnego2008--0-5- 07: 1

Dzwonilem do wszystkich firm kurierskich. Chcialem, aby ktos odebral dla mnie paczke w granicach miasta i dostarczyl mi ja do domu. Niby proste, prawda? Wszystkie firmy kurierskie jak jedna spuscily mnie z woda, tlumaczac, iz jesli nia mam z nimi podpisanej umowy, to nie ma o czym mowic, bo jesli nadawca nie zaplaci za te przesylke (bo nie zaplaci - chodzi o moj bagaz, a firma z ktorej trzeba go odebrac, nie poniesie tych kosztow - to oczywiste), to moge spadac na drzewo. A jako klient indywidualny, ktory nie ma z firma podpisanej umowy (musialbym wysylac minimum 20 przesylek miesiecznie), nie mam szans na realizacje takiego zlecenia. Zaplata przy odbiorze, czy tez z gory, nie wchodzi w gre. Fajne, co? Smiac mi sie chce, czytajac te wszystkie zalosne frazesy na stronach firm kurierskich, zapewniajace o fachowej obsludze, elastycznosci w stosunku do klienta i dostosowywaniu sie do indywidualnych potrzeb i tym podobne banialuki. Po prostu jedna wielka farsa. Licza sie tylko firmy, z ktorych bedzie mozna wyciagac co miesiac regularnie szmal. Klienta indywidualnego firmy kurierskie maja gleboko w d...pie. Wszystkie, jak jedna. Witajcie w Polsce.

autor : On

Siódemka Zamość2008--0-5- 05: 1

Jeśli Pani Małgorzata odejdzie z Siódemki w Zamościu, to ja też, jestem stałym klientem tej firmy i nie wyobrażam sobie, by ta firma mogła funkcjonować bez niej

autor : Paweł_klient

odpowiedż2008--0-5- 01: 2

Witam serdecznie!
Chciałbym odpowiedzieć na dwa wpisy z 01.04.08 podpisane przez ,,Panie,,asiaa i klijentka a dotyczące P. Małgosi z siódemki zamość.
Może Panie zajmiecie jej miejsce chociaż na jeden dzień i poznacie jej zakres obowiązków i poodbieracie trochę telefonów od klijentów nie zawsze zadowolonych.W międzyczasie wydacie dokumenty kurierom by mogli wyjechać jak najwczesniej na rejony? Polecam spróbować to wtedy się przekonacie jak będziecie drogie ,, Panie,, czuły i jak wam nerwy będa trzymały na wodzy. Co do wyglądu to może nie jest extra ale niewiedziałem że to jest priorytet do wykonywania jakiejkolwiek pracy. Co do higieny i ubioru to najpierw trzeba poznać tą Panią a pózniej wydawać sądy a o to najłatwiej.Więdz radzę najpierw poznajcie stan rzeczy a póżniej osądzajcie

autor : Markus

Salta Bydgoszcz dobrze że ich znalazłem w necie.2008--0-4- 30: 1

Znalazłem ich ogłoszenie w internecie,szukałem firmy która działałaby na zasadzie gońca.Przyjechał kurier a po godzinie dokumenty były już u klienta.Są tani i szybcy.Jak ktoś jest z kujawsko-pomorskiego to mogę śmiało polecić tą firmę ,zresztą teraz sam z niej korzystam.

autor : bezi1

Uwaga na DPD !!!2008--0-4- 14: 1

Podpisałem z ERA GSM Aneks do umowy abonamentowej w marcu 2008 i firma DPD dostarczyła mi nowy telefon. Niestety wszystkie plomby na paczce były pozrywane.
Nie przyjąłem. (za karę chyba) odczekałem 2 tygodnie (procedury) i znowu paczka z telefonem dotarła rozplombowana i w jeszcze gorszym stanie niż poprzednia. Ponownie nie przyjąłem, spisałem protokół i zrezygnowałem z Aneksu - niech sami sobie dochodzą kto grzebie w przesyłkach.

autor : WN

kurier24.pl- STANOWCZO ODRADZAM!!!!2008--0-4- 12: 1

"nam na Tobie zalezy",
"mozna bez nas zyc, ale znacznie ulatwiamy zycie",

STANOWCZO ODRADZAM KORZYSTANIE Z USLUG TEJ FIRMY!!!!!! (Kraków, Warszawa)
w skrocie:1 kontakt z firma 2 m-ce temu, nastepnie uzgodnienie ceny, zamowienie kuriera, powtórne potwierdzenie ceny, odbior przesylki i zwiekszona oplata (poinformowano mnie ze dzien wczesniej uzgodniona cena jest cena netto),po tygodniu zwrot niedostarczonej przesylki, strata 80 zl, nie liczac kosztow telefonow, poziom obslugi zerowy

autor : exKlientka

witam2008--0-4- 01: 1

Witajcie!
Trafiłam na to forum przez przypadek i czytam własnie jak oczerniacie moich byłych kolegów z siódemki Zamość.Pracowałam kiedyś w tej firmie i wiem doskonale jak bardzo kurierzy są oddani pracy czasem to prawie cuda żeby gdzieś dostarczyć paczkę.Ludzie myślą,że paczka tylko do nich idzie a nie do kilkuset ludzi i że kurier na czas nie przybędzie i nie będzie do każdego klienta dzwonił bo nikt mu za to pieniędzy nie zwraca.Musiałby zarabiać z 10 tys. żeby na sam telefon wyrobić.Więc zastanówcie się co piszecie.Pozdrawiam Siódemkę Zamość i centrale w Warszawie.

autor : Anka

to prawda2008--0-4- 01: 1

Ma Pani rację także ją widziałam i słyszałam i nie podoba mi sie jej zachowanie w stosunku do współpracowników.Opinia chodzi,ze nawet sie nie myje i strasznie śmierdzi,że jak wchodzi sie to odrazu cofa,ja miałam wtedy katar jak tam byłam to nie czułam więc niewiem ale po samym wyglądzie widać,że to prawda heheh,a kurierzy są w zamościu spoko

autor : asiaa

odnośnie pani Małgorzty i kurierów2008--0-4- 01: 1

Pani z SIODEMKI 2008-02-15 14:38
Ta pseudo miła Pani z biura siodemki to jakas totalna porażka tej firmy mimo ze i tak ma nie zbyt dobra opinie na terenie miasta Zamosc to i taką sekretarkę ktora nie wiem czy nadawał by sie na wozna w szkole
autor : Jerzy
Jeśli chodzi o tą panią z sekretariatu to sie zgadzam z Panem,ja niewiem jak takie coś na kaczych łapach można zatrudnić do biura,a to jak widziałam i słyszałam jak odnosi sie do kurierów i innych ludzi to przechodzi wszelkie granice.Drodzy Państwo,jesli chodzi o kurierów to nie narzekajcie tak bardzo bo to nie jest wina zamojskich kurierów to jak paczki wyglądają i kiedy docierają.Z takim sprzetem jaki mają i dużym terenem nie da sie cudów zrobić.Więc prosze przestać najeżdzać na kurierów,a co do Pani małgorzaty to mogłaby sie chociaż lepiej ubierać bo maski napewno nie zmieni.

autor : klientka

siodemka gdańsk2008--0-3- 20: 2

Ja na firmę kurierską siódemkę w gdańsku nie mogę narzekać. Chciałabym pochwalić kuriera 451 który jeździ na Gdynię, kurier jest zawsze dostępny pod telefonem jeżeli nie odbiera tel to zawsze odźwania, jest miły i sympatyczny, ostatnio wniósł mi 50 kg paczkę na 4 pięto bez żadnych problemów. Naprawdę kurier jest solidnym pracownikiem serdecznie polecam tego kuriera.

autor : klijentka z gdańska

odpowiedż2008--0-3- 09: 1

tylko w taki sposób mozemy obronić osoby przed takimi ,,panami jak Polo czy Jerzy - ich wypociny z 03i15.02.08.,,rozumiemy że kiedyś coś mieli do czynienia z siódemka zamość (moze sami pracowali) i wykazali sie brakiem jakiegokolwiek profesjonalizmu co teraz skutkuje w oczernianiu innych osób szkoda że nie napisali co dokładnie ich spotkało a tym bardziej że mozna wywnioskować ze raczej pracowali ale nie sprawdzali sie w roli kurierów i teraz wylewają pomyje na osoby które im to uświadamiały.Jeżeli mieli coś wspólnego z nami to teraz nam jest wstyd za nich ,,bochaterów anonimowych podpisów,, Ponadto nie chcemy się bronić przed negatywnymi czy pozytywnymi opiniami o naszej pracy bo w większości staramy sie wypełnić swoje zadanie w sposób zadawalający wszystkich czyli obie strony

autor : markus

Kurierzy w A-Post - rewelacja2008--0-3- 04: 2

Jestem z Krakowa, nasza firma korzysta tylko z usług firmy A-Post, jesteśmy z nich w pełni zadowoleni. Przyjeżdżają bardzo szybko i ostrożnie obchodzą się z przesyłkami.
Szkoda,że tylko w Krakowie.

autor : Krzysztof

Marek kurier z Chełma2008--0-2- 27: 2

Prosze o powrot kuriera Krzysztofa N. do Siodemki Zamosc, niech jezdzi po Tomaszowie! Ponadto pochwaly dla kuriera Marka P. z Chelma, jeszcze nigdy nie spotkalam tak milego kuriera, mily, uprzejmy tak jak jego zona, Panie Ireneuszu, prosze dac mu podwyzke

autor : Monika

???2008--0-2- 15: 2

Witam wszystkich!Jestem kurierem firmy ... (nie ważne)I tak czytając wasze opinie na temat firm kurierskich i ich pracowników to odechcewa mi się pracy w tym zawodzie.Jeżdżę po centrum miasta i jeszcz nie spotakałem się z jakimś nie zadowoleniem klienta.Owszem zdażają się paczki opóźnione ale zawsze jakoś człowiek się stara wytłumaczyć powód nieterminowości.Ale jedna mnie rzecz dziwi,niewyrozumiałośc klientów.Częsty ich brak kultury do kuriera a to często oni sami są winni stanu rzeczy.Ktoś kto się spodziewa paczki ten powinien byc przygotowany na pobranie lub zapłate za transport a nie że człowiek zastaje osobe jednym słowem z palcem w nocniku(bo ja nie wiedziałem że tak szybko,mógł pan wcześniej zad. i takie tam)Telefon na paczce jest tylko i wyłacznie dla nas a nie obowiązkiem do tego żeby dzwonić do każdego klienta bo by człowiek na tel. nie zarobił.Z całym szacunkiem dla KURIERÓW

autor : Gość

kurier2008--0-2- 15: 2

Kurier nr 26 ma jeździć po tomaszowie lubelskim, prosze

autor : Agatka

Pani z SIODEMKI2008--0-2- 15: 1

Ta pseudo miła Pani z biura siodemki to jakas totalna porażka tej firmy mimo ze i tak ma nie zbyt dobra opinie na terenie miasta Zamosc to i taką sekretarkę ktora nie wiem czy nadawał by sie na wozna w szkole

autor : Jerzy

Kurier nr 142008--0-2- 14: 0

bradzo nam brakuje kuriera nr 14

autor : Biłgoraj

zamość2008--0-2- 04: 2

Nie można też zapomnieć o kurierach Siódemki w Zamościu: kurierze nr 26, który obsługuje Tomaszów Lubelski i kurierze nr 23(obsługuje Lubaczów). Dobre imię firmy i zadowolenie klienta to idee, które są celem ich pracy każdego dnia.

autor : jola

Kurier siódemki2008--0-2- 04: 2

Jeden z najlepszych kurierów jaki kiedy kolwiek opsługiwał teren Biłgoraja jest kurier nr. 14. Należałoby mu wpisać pochwałę do akt za jego zyczliwość i sumienność oraz za zaangażowanie w swoją pracę

autor : Jola

Coś o sekretarce z SIÓDEMKI ZAMOŚĆ2008--0-2- 03: 2

Jedną z najgorszych sekretarek jaką miałem przyjemnośc a raczej nie przyjemność spotkać jest Pani z firmy kurierskiej siódemka Pani Małgorzata która traktuje ludzi jak smieci a mialem przyjemność usłyszeć jak zwraca sie do innych pracowników traktujac ich jak kretynow

autor : Polo

Ups Polska2007--1-0- 19: 1

Chciałam się podzielić informacjami na temat Firmy Kurierskiej Ups.Z tego co przeczytałam działa podobnie jak "Siódemka". Na terenie mojego województwa nie mam problemów - paczkę zawsze odbiorą - ale czy dotrze przez inne punktu odbioru do adresata - to naprawdę watpliwa sprawa. Zgubili paczkę ważącą 80 kg. - silnik do łodzi motorowej - warty kilkanascie tysiecy - miesiac czasu trwało znalezienie przesyłki - postraszyłam sądem i to poskutkowało, paczka oczywiscie ubezpieczona znalazła sie w zupełnie innym województwie od zamierzonego. A ostatnio szklanki - prosto od producenta - obklejone ostrzezeniami, wypakowane bąbelkami - porozbijane - reklamacja ciagnie się do dziś.A i jeszcze paczka świateczna - na pudełku slady opon. Wogule paczki przychodzą w tak żałosnym stanie, ze zastanawiam się co oni z nimi wyprawiają, brudne, niejednokrotnie przemoczone, uszkodzone.Dodzwonić się do nich nie można albo zajmuje to około godziny, przeważnie linia zajęta.O to zeby przyjechał samochód po paletę ważącą 110kg - prosić sie trzeba codziennie, przyjeżdzają tak po tygodniu.I jeszcze faktury - identycznej wagi i rozmiaru paczki wysyłane na Rumunię - za każdym razem inna cena na fakturze zawartość taka sama - a cena za każdym razem inna.TNT jest najlepsze na rynku - odkąd korzystam z ich usług nic mi się nie przytrafiło - ale się cenią.

autor : Sabina Murawska

Siódemka to jakieś dno!!2007--1-0- 17: 1

No mnie już szlak trafia. Złożyłem wniosek o konto w mbanku w sierpniu i dzięki "profesjonalnej" siódemce nie mam konta do dziś. Już drugi raz nie dostarczyli mi dokumentów, i do dzisiaj nie wiem dlaczego. Jak zadzwoniłem i ich zrypałem to miał się facet pojawić o 14. Oczywiście jak go nie było tak nie ma. Przez tych leszczy nie mogę założyć konta, jak tak dalej będzie to sam pojadę po te dokumenty do Lublina czy gdzie tam jest ich oddział. Jeszcze nigdy nie spotkałem sie z takimi ignoratami i amatorami. Powinni ich wysłać do Czeczenii żeby tam przesyłki rozsyłali, bo w Polsce widocznie nie dają rady lamusy.

autor : Adrian

od kuriera siodemki2007--1-0- 14: 1

niektorzy mysla ze przesylki przyleca do waszych rak.nie one jada na pace po naszych polskich drogach poprostu przynosi je kurier"czlowiek"a jezeli chodzi o aviza to niemyslcie ze kurier bedzie poszukiwal odbiorcy bo jezeli komus zalezy na przesylce to jej oczekuje lub podaje numer z prosba o wczesniejszy kontakt przed dostarczeniem do domu.to narazie tyle.

od koriera2007--1-0- 14: 1

kurier. ciekawi mnie czy ktos z was kiedys widzil lub slyszal jak wyglada praca kuriera ja nim iestem. wiekszosc naszych klijetow jest zadowolonych i to mnie cieszy,choc zarabiam 990zl to lubie rozwozic wam wasze paczki ktore na listach przewozowych maja 30kg a tak naprawde maja 35 40 niektore poprostu smierdza bo cos w nich zgnilo.

Ufffff tak się cieszę....2007--0-9- 16: 2

, że te wszystkie problemy mnie omineły. Z dobry miesiac przymierzalem sie do wyboru firmy kurierskiej. Znajomi straszyli, zachwalali, pozniej znow straszyli, az pewnego dnia do firmy przyszedl mlody czlowiek zostawic oferte. Skorzytałem z usług firmy i wspolpracuje juz dobre 3 miesiace. 0 problemów, 0 czekania (max 45 min) przesyłki jada odrazu pod wskazany adres.

Szkoda ze to kurierzy rowerowi i woze za ich posrednictwem tylko listy i wazne dokumenty ale po tym co czytam az mnie duma z mojego wyboru rozpiera.

Nie chce reklamowac ale musze powiedziec, ze firma ani razu mnie nie zawiodla kto ciekawy niech sprawdzi BikePost.

Pozdrawiam i zycze wielu dostarczonych przesylek!

autor : MatTheBest

Opek.. tragedia2007--0-9- 08: 2

Opek, obok GLS-a jest wg mnie najgorszą firmą kurierską w Polsce.
Wszystko zaczęło się, kiedy problemów z nieterminowymi dostarczeniami w GLS było coraz więcej. Postanowiliśmy się przerzucić na OPKA.
Pierwsze wrażenie było gorzej niż fatalne. Stare, rozpadające się auta, nie oklejone. Po miesiącu od podpisania umowy był problemy. Przesyłka z południa Polski miała zostać dostarczona do okolic Szczecina. Po kilku dniach niedostarczenia przesyłki, zirytowany klient zadzwonił z pretensjami. W sobotę Wielkanocną dzwoniliśmy po całej Polsce, a pracownicy tej zacnej firmy przełączali nas non stop i śmiali się nam do słuchawki. "Może sobie Pan dzwonić ile chce. To i tak nic nie da" Tłumaczenia... "kurier nam poszedł do wojska" "Nikt tam nie pojedzie bo to za daleko" " Nie mamy auta" "Zepsuło się auto" " Kurier ma wolne" i tak na okrągło. Sytuacji takich było kilka. Łącznie z dzisiejszą. Przesyłka wyszła 4 września i do dziś 8,09 nie została dostarczona i leży na magazynie w Krakowie.
Wspomnę jeszcze o przesyłce do jednej z większych hurtowni w Polsce, która była wysłana na początku lipca. Nikt jej nie widział i nie wie gdzie ona jest. Reklamacja się ciągnie do dnia dzisiejszego i końca nie widać...
Nieterminowe dostarczenia przesyłki zdarzają się raz na tydzień. Nie znam gorszej firmy kurierskiej. Stracicie klienta, który wysyłał minimum 30 paczek dziennie, i to już w przyszłym tygodniu......z pewnością na rzecz DHL, TNT lub UPS. Na taką firmę, która umie szanować klienta

autor : Kr

Siódemka Zamość2007--0-8- 26: 1

Potwierdzam, najgorsza firma, a "Miła Pani" odbierająca telefony w Siódemce w Zamościu to jakaś pomyłka, rozmawia z ludźmi jakby miała do czynienia z kretynami, nie wiem co ona tam robi

autor : Marco

NIe korzystajcie z żadnych usług kurierskich!!!!!!!!!2007--0-8- 11: 1

W ostatnich 3 miesiącach chciałem dokonać zakupów w sklepach internetowych z dostawą kurierem na mój adres. Na 6 przesyłek 5 było uszkodzonych! Byłem zmuszony odsyłać paczki do nadawców. Szczytem było DHL -trzykrotnie odsyłałem tą samą paczkę, kurier nigdy nie posiadał druku protokołu szkody. Musiałem każdorazowo pisać odręcznie, a sam kurier musiał dzwonić do bazy, żeby się dowiedzieć jak to powinno wyglądać. Sam nie miał pojęcia!
Dziś mi dolał do czary goryczy Masterlink (lub DPD - jak kto woli) - paczka z kamerą cyfrową i akcesoriami była wręcz zdemolowana. Kartonu w który towar był oryginalnie zapakowany nie było, sprzęt przełożyli do nylonowej reklamówki! Rozerwane były wszystkie fabryczne opakowania. W taki sposób uszkodzić paczkę można tylko CELOWO. WIDAĆ OPŁACA SIĘ OKRADAĆ PACZKI, I MUSI BYĆ SPOSÓB NA UNIKANIE ODPOWIEDZIALNOŚCI!

autor : 2222l

najgorsza firma kurierska Siodemka2007--0-8- 02: 2

Siódemka dostawa przesylek uszkodzonych kurier placze zeby przyjac bo go zwolnia z pracy,kwota ustalona na umowie rosnie nawet pieciokrotnie.
Infolinia jak odbierze olewa klijenta.
kurier przed dostarczeniem dopisuje sobie pare awizo(moze z tad te ceny)
Szefostwo nic soą nie reprezentuje oprucz grubego złotego łancucha co bardziej z mafia sie kojaży.
Dokumentacja przesyłek wala sie po magazynie (dziwie sie ze Mbank kozysta z ich uslug)co wplywa na ochrone danych osobowych.
Jednym słowem cud że taka firma dziala (gdzie sa kontrole )

autor : Roman

OPEK - nie wybiera tej fatalnej firmy!!!2007--0-7- 31: 1

Lekceważenie klienta i jego praw to jedyna domena firmy OPEK. Zastanówcie się zanim ją wybierzecie, od ponad 3 miesiecy nie sa w stanie wydać decyzji o wypłacie odszkodowania z tytułu uszkodzenia przesyłki!!!!!!!!

autor : Sylwia

OPEK - nie wybiera tej fatalnej firmy!!!2007--0-7- 31: 1

Lekceważenie klienta i jego praw to jedyna domena firmy OPEK. Zastanówcie się zanim ją wybierzecie, od ponad 3 miesiecy nie sa w stanie wydać decyzji o wypłacie odszkodowania z tytułu uszkodzenia przesyłki!!!!!!!!

autor : Sylwia

siódemka cd.2007--0-7- 13: 1

Bardzo mi zalezalo, zeby dzis dostarczyli przesylke (glazurnicy koncza robic lazienki i trzeba armature zamontowac). Kurier, ktory dzwonil o 8 i umowil sie ze mna na 10. mowil, ze przesylka wazy 80 kg (co mnie troche zdziwilo) i musze zorganizowac ludzi do odbioru. Pojechalem na miejesce odbioru przesylki przed 10. i czekalem, kurier nie raczyl zadzwonic, ze nie przyjedzie. Zadzwonilem do niego po 11. (po godzinie czekania) i wtedy powiedzial, ze ktos inny dostarczy, ale nie wiedzial kto. Zadzwonilem do firmy. Jakas sekretarka, ktora odebrala telefon, tez nie wiedziala, co sie dzieje z przesylka. Do 15. nikt sie nie zjawil. W koncu wybralem sie do ich siedziby i odebralem przesylke, przywiozlem wlasnym autem (osobowym). Przesylka wazyla ok. 15-20 kg (sam wnioslem na 3. pietro)... Oczywiscie skasowali tak, jakby dostarczyli na miejsce...
Pod magazynem staly 4 wolne samochody... kierowcy sie nudzili...

autor : Wojtek

Siódemka2007--0-7- 13: 1

Mam podobne przygody z siodemka.
Najpierw potlukli przesylke (o wartosci ponad 2 tys. zl, byla ubezpieczona). Tydzien pozniej przywiezli nastepna o godz. 13-ej, bez zadnego umawiania sie na telefon. Dobrze, ze ktos byl w domu i zadzwonil po mnie.
Dzis dzwonia do mnie przed 8 z nastepna przesylka. Umowilem sie na 10. Czekalem do 11, nikt sie nie zjawil. Dzwonilem do kuriera i do firmy. Nikt nic nie wie...
Szkoda slow...

autor : Wojtek

SIÓDEMKA -przesyłki ekspresowe- najgorsza firma na świecie OSTRZEGAM !2007--0-6- 26: 1

Ta Firma Kurierska Siódemka, to złodzieje w "biały dzień" - Siódemka - gubi paczki, spóźniają się, jak zawalą dostawę to olewają klienta trzeba się prosić aby ktoś kiwnął palcem (zazwyczaj bezskutecznie), nie ma z nimi żadnego kontaktu - mimo całej listy numerów na stronie tej fikcyjnej stronie siodemka.com. Do tego wypisują kłamstwa i brednie w Internecie "Nadrzędnym celem naszej pracy jest satysfakcja wszystkich Klientów. To im podporządkowujemy nasze działania gwarantując najwyższą jakość usług poprzez ciągłe doskonalenie systemu zarządzania jakością" Ten tekst to kompletna żenada i potrafi zirytować człowieka szczególnie gdy zamówił kuriera siódemki. Zgubili mi połowę przesyłki (na szczęście w nieszczęściu była ubezpieczona i warta 2000zł)- mieli dostarczyć następnego…do dziś dnia minął miesiąc i sprawa zapowiada się na wiele dłużej…Dwa razy zadzwonił jaki gość i coś ściemniał - najpierw, że "szukają", (a dwa tygodnie temu po wysłaniu reklamacji od nadawcy) - zadzwonił, że znaleźli i udawał zdziwionego, że jeszcze do mnie nie doszła... To nic innego taktyka gry "na zwłokę", bo po 30dniach mogą sobie olać sprawę zgodnie ze swoim "autorskim" regulaminem § 16- Od dnia dostawy "połowy mojej przesyłki" minął prawie miesiąc. Poczytałem trochę na tym forum, wkurzyłem się wysłałem wczoraj 4 faksy i 2 emaile z reklamacją i informacją, że sprawę zgłoszę do "urzędu ochrony praw konsumenta" UWAGA – cud napisała dziś do mnie jakaś "specjalistka ds. obsługi" : dziękujemy za przesłanie wiadomości, jednoczenie informujemy, że wszelkie reklamacje z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania usługi przyjmowane są wyłącznie w formie pisemnej w terminie 30 dni licząc od dnia następnego po dniu nadania przesyłki szczegółowy tryb składania reklamacji opisany jest w Regulaminie świadczenia Usług § 16. Specjalista ds. Obsługi Klienta Aleksandra Okrasa " No i co : wniosek z tego, że mogli sobie ukraść tą przesyłkę, potem zwodzili mnie, że „już jadą”, „już ją znaleźliśmy” itd. A, teraz jest już po sprawie i spadaj kliencie. To skandal przez 30 dni nie było możliwe ustalenie czegokolwiek oraz totalny brak kontaktu z centrum (raz nawet przesiedziałem cały jeden dzień i dzwoniłem do siódemki w całej Polsce, tylko mnie odsyłali jak idiotę po różnych numerach) No tak, ale dziwnym zbiegiem okoliczności - zaraz po upływie terminu odzywa się „pseudo-specjalistka”, że mam sobie czytać regulamin – z którego wynika, że mieli prawo ją zgubić i mnie okraść, a po tym terminie, to właściwie mi nic nie przysługuje.
Czekałem na ten towar i zależało mi na czasie- gdybym wiedział, że mają takie podejście to ominął bym ta firmę z daleka . Mimo szeregu zgłoszeń i pism wysłanych na adres dko@siodemka.com; info@sidemka.com To bandycki regulamin, a cała firma bazuje chyba na tym aby wyłudzać od ludzi przesyłki wartościowe – licząc na to, że klienta wpadnie w „pułapkę” regulaminu . A, żeby było zabawniej zgubiona paczka - na stronie internetowej siódemki "bezczelnie" figuruje w statusie jako towar dostarczony. Ta cała siódemka - kwalifikuje do prokuratury !
Siódemka to siedem w jednym - wybitne - chamy, bezczele, oszuści, amatorzy, złodzieje, ignoranci i nieudacznicy- to właśnie powinni umieścić na swojej stronie oraz dopisek „Siódemka przesyłki ekspresowe tylko dla niewiarygodnie cierpliwych desperatów i ryzykantów ” Pamiętajcie nigdy nie wysyłaj nic Siódemka ! nigdy ! Lepiej dopłacić 5 czy 10 zł i spać spokojnie, a nie miesiącami prosić się i liczyć na jakiś zwrot (nie mówiąc o dostawie) Proponuję aby zaszkodzić jakoś tej firmie, bo tak nie może być – może uchroni, to innych przed podobnymi problemami. Zaproponowałem im dziś, że jak będą wysyłać do mnie dokumenty o odszkodowanie aby skorzystali z poczty lub usług konkurencji np.TNT, bo do euro 2012 się nie doczekam na zwrot pieniędzy za te fotele (które były w paczce)...

autor : Piotr Z

Wystrzegajcie się "Siódemki"2007--0-6- 05: 0

To najgorsza firma kurierska z jaką miałem do czynienia, przynajmniej w Warszawie.
Jeśli kurier nie zastanie nikogo w domu (no a wiadomo, że większość ludzi o 9 rano jest w pracy) to nie próbuje skontaktować się telefonicznie, tylko zostawia na drzwiach wejściowych do bloku awizo z informacją, że brak kontaktu z firmą spowoduje zwrot przesyłki do nadawcy. Próbowałem przez cały dzień dodzwonić się do tej firmy, ale bez rezultatu. Numer był albo zajęty, albo nikt nie odbierał. Oczywiście odesłali przesyłkę. Taka historia powtórzyła się trzykrotnie!!!!

autor : Kriso

uwaga na OPEK2007--0-4- 18: 1

Uwaga na firmę OPEK. Dwa razy korzystałem z tej firmy i dwa razy przesyłki były uszkodzone. Jedna którą ja otrzymałem a druga, którą wysłałem. Więcej nie korzystam z tej firmy i radzę się zastanowić jej przyszłym klientom.

autor : mmm

Firmy kurierskie uwaga na PMM2007--0-3- 09: 1

Ta firma kradnie rzeczy z przesyłki a przynajmniej zrobiła to w moim przypadku. Hańba i zgroza! Obawiam się że reklamacji też nie uwzglednią... Ogólnie nie polecam

autor : Sławek

Ocena strony2006--0-3- 10: 1

Strona super!!!
Drobnym brakiem jest brak adresów przedstawicielstw regionalnych firm kurierskich

autor : Zbigniew Przybylski

Lista wiadomości | Dodaj komentarz

LogistykaFirm.com nie odpowiada z treść postów zamieszczonych w forum portalu Logistykafirm.com. W razie wštpliwości co do prawdziwości danych lub informacji zamieszczonych w poście na forum proszę kontaktować się z autorem postu lub odpowiedzieć na forum.

Transport Oferuje
TRANSPORT PRUSZKÓW
Nasza firma wykonuje następujące usługi: •transport •wynajem samochodów •naprawa samochodów •pomoc drogowa •kompleksowa obsługa floty samochodowej. Zajmujemy się również: •sprzedażą samochodów &#8...
tel.022 728 06 20
Transport kraj i zagranica, przeprowadzki
Firma transportowa Trans-pol wykonuje usługi transportowe krajowe i zagraniczne. Specjalizujemy się w ekspresowym transporcie towarów o masie do 2 ton oraz przeprowadzkach kompleksowych. Chętnie nawiążemy stała współpracę....
tel.601 082 077
Usługi transportowe, przeprowadzki
Firma Transpol oferuje usługi transportowe krajowe i zagraniczne, przeprowadzki kompleksowe oraz ekspresowy transport towarów drobnicowych. Chętnie nawiążemy stałą współpracę....
tel.601 082 077
Pomoc Drogowa Kraków 722-000-010 LuberdaLink do pliku
Wielokrotnie na drodze znajdujemy się w sytuacji bez wyjścia - dlatego warto mieć zawsze nasz numer telefonu przy sobie 601 510 381. Jesteśmy znaną i solidną firmą. Istniejemy na rynku od 1999r.Prowadzimy działalność na terenie całego kraju. Posiadam...
tel.126410104
Materiały na Egzamin na Certyfikat Kompetencji Zawodowych - Opracowane Testy na Przewoźnika !Link do pliku
Certyfikat kompetencji zawodowych - testy na przewoźnika Witam Mam do sprzedania zestaw 1095 pytań testowych wraz z odpowiedziami pozwalający przygotować się przewoźnikom do egzaminu na certyfikat kompetencji zawodowych w Instytucie Transportu Sa...
tel.

Ciężarówki - Naczepy - Części

Praca - Dam
Key Account ManagerLink do pliku
Key Account Manager Miejsce pracy: Kraków Region pracy: małopolskie Nr referencyjny: KAM/KRK/LF Opis stanowiska: * Współpraca ze strategicznymi partnerami firmy * Aktywne pozyskiwanie nowych klientów * Tworzenie nowych ścieżek dotarcia do ...
tel.791991344
OFERTA WSPÓŁPRACY DLA PODWYKONAWCÓWLink do pliku
Firma Transalliance zaprasza przewoznikow do wspolpracy na trasach miedzynarodowych. Kontakt : Bartosz PRZYBYLAK TRANSALLIANCE EUROPE - Luksemburg Kom: +33 6 78 43 89 51 Mail : bartosz.przybylak@transalliance.fr Web : www.transalliance.e...
tel.
OFERTA WSPÓŁPRACY DLA PODWYKONAWCÓWLink do pliku
Poszkujemy przewoznikow w zakresie transportu miedzynarodowego. Szybkie terminy platnosci!...
tel.0033 6 78 43 89 51

[Rozmiar: 3494 bajtów]
Kursy średnie NBP:
z dnia09-09-10
EUR - 3.9494-0.0001
USD - 3.1170 0.0227
GBP - 4.8078 0.0534
CHF - 3.0839 0.0288
Kalendarz
Kalkulator Drobnicowy
LogistykaFirm.com LogistykaFirm.com [Rozmiar: 3494 bajtów]